Dini`s Serendipity
HOME ABOUT STUFF ARTWORK FOLLOW DASHBOARD



© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Image from . Big Helped from o o o o o. Full edit templete by Nurhuda Dini
Best View at GOOGLE CHROME!
Show your effort
Saturday, 11 June 2016 | 0 inspirit [s]



assalamualaikum and anyeong.

Kembali kita sudah setelah beberapa hari tak bertemu jua. Eceh eceh eceh. Actually I'm in the middle of final exam for semester 2 and lagi satu paper tinggal 23hb baru habis secara rasminya final untuk sem 2. So far semua paper alhamdulillah. I'm not too smart tapi biasalah ada yang boleh jawab and ada yang tak boleh jawab. Kita dah cuba yang terbaik rezeki and keputusan semuanya terletak di tangan Allah. The 3rd papers make me so frustrated. Dibekalkan tempoh masa 3 jam dan 3 soalan but it does not enough for all of us. The most difficult subject and yeah that paper buat saya frust menongeng tak boleh jawab dan carrymark subject tu rasanya yang paling down. Hmmm sedih rasanya bila ada sebilangan yang boleh jawab test 2 and final untuk that subject but saya takboleh. It fill like you know what to do but you don't know where to start first and mostly like bang blank macam tu je. Takpelah He knows better and semoga Dia permudahkan untuk last paper and lecturer baik hati bagi markah kesian untuk lulus dengan "cemerlang". 

Sebenarnya nak story pasal benda lain but end up tercerita pasal final pulak. Hehe maaf tersasul banyak sikit. Ok since kiteorang dah semester 2 sekarang and it almost finish so biasalah kalau second year student selalunya nak duduk hostel ni depand on yr activities marks right. So my Uni nak at least 65% ur merit mark untuk dapat hostel but unfortunately kita takdapat. So dalam hati yang teramat dalam lagi luas ni , kita pun sedihlah tersangat amat haha ambil amat segala dah keluar. Tapi kita tak give up . Dalam seminggu time first week final me and my friend struggle gila cari idea macam mana nak try rayuan hostel. Mula-mula kiteorang jumpa penasihat akademik minta sokongan and then dua tiga hari jugalah ulang alik dari bangunan pentadbiran ke hostel sebab orang yang nak dijumpa tu takde. Alhamdulillah semalam semuanya settle dan permohonan rayuan diterima tapi biasalah mesti ada kerja sikitkan untuk budak rayuan ni. Hehe kerjanya nanti kita tunggu sem 3 ye. 

Sebenarnya tajuk ni ada related with that story. If you want something, no matter what happen you will find a solution to achieve it. Bukan kau setakat nak bergoyang kaki dekat hostel tu merayu minta tolong kiteorang semua pasal benda itu. Kiteorang pun buat semua benda sendiri. Bila nak rayuan tu, kiteorang pergi jumpa nak dekat 5 orang aku rasa semata-mata untuk luluskan permohanan tu. Hati tak senang , tidur tak lena fikirkan semua tu and then korang nak tarik muka dengan kiteorang and nak memarah semua. I'm just doing the right thing and pelik kenapa korang tetiba jadi macam tu. Please janganlah bergantung sangat dekat orang. Find a solution by yourself. If you want it, you will struggle to find it. Bukan setakat goyang kaki dekat bilik and tanya ehh kau bila nak pergi jumpa ****** and mengharapkan kita ni tulis nama dia sekali untuk rayuan. Please be a good woman. You are old enough to think rationally.