Dini`s Serendipity
HOME ABOUT STUFF ARTWORK FOLLOW DASHBOARD

19 | CE | UMPahang.
Beautiful things need some time and patience to achieve it.

Status Updated
Allah`s plan is better than us




© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Image from . Big Helped from o o o o o. Full edit templete by Nurhuda Dini
Best View at GOOGLE CHROME!
Give and Take
Saturday, 4 June 2016 | 0 inspirit [s]




Kekadang kita rasa something tu macam tak mustahil jadi tapi yelah kita ni manusia biasa je yang tak pernah tahu apa akan jadi masa depan nanti. One phrase that can describe apa yang cuba aku sampaikan sebenarnya "give and take". Yes dalam dunia ni kau akan memberi dan juga menerima tapi jangan pernah lupa jugak kalau kau memberi benda yang tak baik and that things will get to you back. Well I'm just said it because sometimes manusia ni lupa yang dia buat benda semua macam betul , macam dia sorang je yang hebat and bila berfikir bercakap semua fikir diri sendiri je. Well yeah I admit it kita pun kekadang pernah termacam tu kan but please you can change it slowly kot. Tak perlu rasanya nak sakitkan perasaan orang then just berpura-pura.

Bila buat something tu cubalah fikir masak-masak sampai otak tu boleh hadam benda yang kau try nak buat baik ke buruk and tak effect ke orang lain. Ini tidak , awak kemain bahagia tapi orang dekat sana tu terkial-kial nak sembuhkan luka yang awak buat dekat dia. Think it before you do. Kalau tak suka or taknak or whatever tak  just said it takperlu nak main tarik tali. Come on kita semua dah besar so boleh fikir rasanya benda yang baik and buruk. Dah buat salah takperlu nak tunduk jari dekat orang lain or just hilangkan diri terus. Nampak bebenorlah awak tu sebenarnya pengecut. Disenangkan cerita, kalau kau jenis menyenangkan orang of course orang pun akan menyenangkan kerja kita. Tak perlu nak lari . Tak kemana pun. Lastly , ingatlah apa yang kau buat kau akan dapat balik. So berbaiklah sesama manusia ye.