Dini`s Serendipity
HOME ABOUT STUFF ARTWORK FOLLOW DASHBOARD



© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Image from . Big Helped from o o o o o. Full edit templete by Nurhuda Dini
Best View at GOOGLE CHROME!
Recently
Saturday, 23 January 2016 | 0 inspirit [s]

       


Recently life makin busy. Yelah baru masuk uni and kita kena adapt dengan situasi baru. Mana taknya sebab kita sendiri takpernah duduk asrama or life routine as a student asrama. Then bila masuk Uni rasa macam boleh ke aku adapt dekat sini boleh ke aku survive. All questions keep playing in my mind. Alhamdulillah so far dalam 7 bulan ni takdelah orang kata kena homesick and culture shock cumanya bila kita tahu time nak balik rumah for holiday dia punya homesick tu makin gian semacam. Hahaha. It all about how I miss the social life at home , my family and my friend.

       Apabila dibekalkan 3 orang roommate yang gilos-gilos dan kaki fangirling pada hujung minggu saya berterima kasih kerana bilik saya takadalah sunyi dan krik krik macam bilik orang lain. Sumpah rasa macam takde life bila jenguk ke blik sebelah or bilik mana-mana semua just do their own business. Kata duduk asrama mestilah kita nak share pengalaman and want to create memory with our roommate. Macam mana kiteorang create memories ? actually banyak benda secara tak langsung boleh jadi bahan lawak and secara tak langsung boleh jadi bahan memperli dan memperdajalkan orang. Just trust me it always happen in our room. Kekadang tu just benda kecil kot tapi lawaknya sampai keesok belum tentu habis.

       Want to talk about my roommate ? haha sampai esok taksudah kalau macam gini. Diringkaskan beginilah ceritanya. Kami sebilik 4 orang. 3 orang Johor and seorang orang Selangor. Yes me the odd one. Actually sorang tu orang Pahang but dia lahir dekat Johor and so she`s on of Johorean. Nak describes sesorang tak? Haha 3 peoples with different characteristics but the common is we all wear speck. Haha harus admitlah yang semua memang keturunan rabun-rabun belako.

       Secara ringkas yang pertama nama diberi sangatlah panjang but we all just call her as hyun sebab budak teknik semua panggil dia hyun. Dia sama fakulti and course dengan kita. Kawan paling banyak gaduh dengan dialah. Haha kekadang moody tak tentu pasal pun dengan dia but biasalah gaduh manja gitu. Tak sampai sehari dah okay dah. Dia pun troublemaker and believe me dialah the main actress dalam membahan orang. Ya Allah setiap hari ada je benda yang nak dibahankan. Oky that the simple one. Banyak lagi sebenarnya tapi I malas nak type panjang leborr sebab bukannya ada orang nak baca pun . hahaha

        Yang kedua nama diberi sangatlah comel macam orangnya but we just call her ekin. Dia punya common treadmark is “ekin comel ekin comel dan ekin comel”. She`s the one yang first jumpa memang dah tahu dia ni ganas sikit orangnya dan sombong. Haha but that sombong perlu buang jauh-jauh because she not one of it. Tengok muka je sombong tapi orangnya peramah giloss. The things that I like about her is that dia takpernah kedekut and dia talkative. Kalua berkumpul sesama time makan tu ada aja benda nak dicerita. Haha satu lagi . dia memang obsess gilos dengan prouk memutihkan kulit. Believe me sebutlah produk apa aja yang memutihkan she will give a try.

       Lastly aifa yang gebu gebas diberi gelaran oleh kami. First jumpa dia hahaha she was not in a good mood sebab taknak duduk asrama. Boleh dikatakan hamper setiap minggu dia balik rumah. Haha. Her favourite word was sohai. Haha ingat lagi first time tanya dia apa bendalah sohai tu because it was a new word to me but now taklagi . dia budak computer so mostly she will hadap laptop dia not us. Hahaha and one thing yang kiteorang suka menyakat dia is the sound of her laptop . bak kata ekin macam bunyi mesin jantung dekat hospital tu. Haha sound quite funny . one common both of us is kiteorang nak kumpul duit beli iphone. Hahaha tapi sekarang iphone tu macam kelaut je kan epah..